4 januari 2018

Kinderen IJsselkids vieren de winter tijdens WinterWaterdag

“Als de winter niet naar ons komt, creëren wij zelf de winter” dachten de medewerkers van IJsselkids Kinderopvang. Ondanks het ‘warme’ winterweer stonden water, sneeuw en ijs centraal tijdens de WinterWaterdag op 4 januari.

Langlaufen, schaatsen, zelf sneeuw maken, een bezoek aan de brandweerkazerne en proefjes doen in het BSO-ijslab. Op de kinderopvanglocaties stond alles in het teken van water en ijs tijdens deze bijzondere dag. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht door ijssnoepjes te maken en te verven met ijs.

Jaar van Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van IJsselkids Kinderopvang. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij IJsselkids vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 is het spetterende Jaar van Water gestart. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang kunnen leuke winterwateractiviteiten doen. Daarvoor is de speciaal ontwikkelde website www.leukekinderactiviteiten.nl.