Buitenschoolse opvang Het Gruttonest

Een prachtige moestuin.
Kinderparticipatie.
Gezonde voeding.

Bellen?

IPK

010 - 286 14 21

Locatie

0182 - 37 91 99

Neem contact met ons op

Contactformulier
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Bijkomen van een drukke dag op school

Een drukke dag op school. Taal, rekenen, schrijven en misschien zelfs een toets gehad. Dan is het fijn voor uw kind om even bij te komen op de BSO. Of dat nu met een spannende, uitdagende activiteit is of door even een boek te lezen op de bank. Uw kind kiest zelf waar hij/zij behoefte aan heeft. Want soms wil je gewoon even niks doen. Even chillen … Want ook uw kind heeft een keuze bij BSO Het Gruttonest. Dat vinden we juist heel belangrijk.

Iedere twee maanden werken we met een ander thema. We vragen de kinderen om mee te denken met de activiteiten. Want hoe leuk is het om een activiteit te doen die je zelf hebt bedacht! Sport en bewegen, natuur, wetenschap en techniek, creatieve uitspattingen, koken of muziek. Deze en nog veel meer bijzondere thema’s zijn de basis voor onze activiteiten. En iedere activiteit past bij de ontwikkelingsfase van uw kind. Jong of oud.

Groene vingers

Buiten spelen, bewegen en gezonde voeding. Drie belangrijke pijlers voor BSO Het Gruttonest. Weer of geen weer, iedere dag gaan we met de kinderen naar buiten. De buitenruimte van Het Gruttonest is bijzonder geschikt voor sport en spel. Heeft uw kind groene vingers? Dan kunnen we zijn of haar hulp goed gebruiken voor onze moestuin. Kinderen vinden het prachtig om na het zaaien hun oogst te laten zien. Nog leuker wordt het als we met zelfgekweekt voedsel een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken. En als u wilt, kan uw kind bij ons aan het eind van de dag tegen kostprijs een warme maaltijd krijgen.

Genieten van de seizoenen

Ondanks dat er genoeg te ontdekken is in onze ontdektuin, gaan we er graag op uit. Een wandeling door de polder. Een bezoek aan de nabijgelegen speeltuin. Herfstbladeren en kastanjes zoeken of banjeren door de plassen. Ieder jaargetijde genieten we van de groene en rustige omgeving van onze locatie. We vragen u dan ook om uw kind makkelijke kleding en eventueel laarzen mee te geven.

Samenwerking

Wij werken samen met basisscholen de Achtbaan, Meester Lalleman, Sint Jozefschool en Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers. Daarnaast werken we samen met diverse organisaties in Moordrecht zoals Vivere, Zorgboerderij de Krom en activiteitencentrum De Schakel.
Ons kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal  zijn in hetzelfde gebouw gevestigd.

Locaties in de buurt

Handige documenten

Locatiegids Tarieven GGD-rapport