Kinderdagverblijf De Groene Kikker

Activiteiten zijn gebaseerd op het dagelijks leven, zoals samen boodschappen doen.
Kleinschalig kinderdagverblijf dichtbij scholen.
Spelenderwijs veel aandacht voor taal.

Bellen?

IPK

010 - 286 14 21

Locatie

0182 - 50 39 93

Neem contact met ons op

Contactformulier
Bezig met versturen

Rondleiding aanvragen

Rondleiding
Bezig met versturen

Themagericht werken

Werken met verschillende thema’s en ruime keus in speelgoed. Activiteiten voor elke leeftijd en samenspel met leeftijdsgenootjes. Iedere dag is anders bij kinderdagverblijf De Groene Kikker. Zo gaan de kinderen tijdens het thema ‘boodschappen doen’ naar de winkel om zelf boodschappen te doen. We bouwen een winkel na met levensechte materialen zoals lege verpakkingsmaterialen, een kassa en namaakgeld. En lezen voor uit boeken en bedenken activiteiten omtrent dit thema.

Extra aandacht voor taal bij kinderdagverblijf De Groene Kikker

Ons dagprogramma staat in het teken van een thema van de Voor- en Vroegschoolse Educatie. Een voorschools programma dat extra aandacht besteedt aan taal en rekenen. Zo leert uw peuter spelenderwijs de verschillende kleuren, vormen, getallen en letters. Maar wel in zijn eigen tempo. Het belangrijkste is dat uw kind plezier heeft!
Dagelijks spelen we buiten, ook de baby’s gaan vaak mee. Voor hen is er een afgeschermd stuk kunstgras aanwezig. De grotere kinderen spelen in de zandbak, fietsen, sjouwen, enzovoorts. Af en toe maken we een uitstapje naar de speeltuin of het park met de bolderkar. De verwondering op die blije gezichtjes … zo bijzonder om te zien!

Jong leert van oud en andersom

Kinderdagverblijf De Groene Kikker heeft twee groepen waar kinderen van verschillende leeftijden samen spelen. Dat doen we bewust, want kinderen leren veel van elkaar. De jongere kinderen kunnen ‘afkijken’ bij de oudere kinderen en de oudere kinderen helpen de jongere kinderen. Dit zorgt voor een fijne sfeer op de groep.

Samenwerking

We werken nauw samen met basisscholen Vlisterstroom, De Morgenster en St. Catharina. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Logopediepraktijk Krimpenerwaard zijn onze samenwerkingspartners. Deze zijn allemaal te vinden aan de Grote Haven. Daarnaast werken we samen met peuteropvang Pippeloentje. De grotere kinderen spelen soms met de peuters van peuteropvang Pippeloentje. We delen het speelplein met Pippeloentje. Voor de kinderen erg leuk om samen te spelen.

Locaties in de buurt

Handige documenten

Locatiegids Tarieven GGD-rapport