Nieuws

In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in een onveilige gezinssituatie. Als kinderopvangorganisatie hebben wij samen met ouders en andere professionals een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van kinderen te vergroten.

Internet en digitale media zijn voor de generatie kinderen die nu opgroeit vanzelfsprekend. In hun vrije tijd pikken ze veel mediawijze vaardigheden op. Van 17 t/m 24 november vindt de landelijke Week van de Mediawijsheid plaats. Met deze week wordt aandacht gevraagd voor het belang van mediawijsheid voor kinderen.

Donderdag 19 oktober organiseert Kinderopvang IJsselkids een War Child Dag voor alle BSO-kinderen vanaf 8 jaar. Een bijzondere dag met een mooie verrassing voor de kinderen. Maar ook een dag om stil te staan bij de problemen die leeftijdsgenoten hebben elders in de wereld. Door het vormen van een levend peace-teken laten de kinderen zien mee te leven met kinderen in oorlogsgebieden.

De Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema is dit jaar griezelen met als motto Gruwelijk eng! Op onze locaties besteden wij aandacht aan de Kinderboekenweek.

Ieder jaar werken de organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep met een themajaar. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt jaarlijks de focus gelegd op een thema. In juli is het spetterende Jaar van Water gestart. Via het thema doet uw kind nieuwe ervaringen op en ontdekt en ontwikkelt zo zijn of haar talenten. Ook onze medewerkers worden volop betrokken bij dit thema.

Handig! Met de webapp kunt u supersnel naar onze nieuwe website voor de leukste kinderactiviteiten. Dat betekent snel en makkelijk veel inspiratie voor de leukste activiteiten voor uw kinderen. Dus nooit meer kinderen die zich vervelen!

Deze zomervakantie was voor de BSO-kinderen een vakantie om nooit te vergeten. Onze vakantieprogramma’s namen de kinderen mee op avontuur. De kinderen gingen deze vakantie op reis. Een reis om nooit te vergeten. Per BSO waren er verschillende vakantieprogramma’s.

Op 8 september is het de Dag van de Gezonde Kinderopvang. Onze pedagogische visie Samen de Wereld Kleuren staat vanzelfsprekend ook voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Niet alleen op 8 september maar iedere dag!

Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt landelijk de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.