Over IJsselkids

Beleven! Verwonderen! Ontdekken! De ontwikkeling van ieder kind centraal stellen. Voor de juiste stap naar de toekomst … Hier staat IJsselkids al meer dan 25 jaar voor.

IJsselkids biedt een plek waar kinderen met plezier naartoe gaan. Met onze kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang bieden we voor alle kinderen van 0 tot 12 jaar een uitdagende omgeving. Met activiteiten en speelgoed afgestemd op de leeftijd en interesses van uw kind. Wij bieden veilige, vertrouwde en zorgzame kinderopvang. Zo heeft uw kind een fijne dag en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Onze visie op kinderen

Wij luisteren naar kinderen. Wat hebben zij nodig? En helpen hen zo te ontwikkelen en te functioneren in de wereld van de toekomst. Wij laten kinderen zelf ontdekken wat hun kracht is en hoe zij groot willen worden. Behalve dat kinderen spelen leuk vinden, leren zij door te spelen. Waardoor zij ervaringen opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Bij IJsselkids ligt de nadruk op het opdoen van ervaringen, niet op het presteren. Omdat kinderen situaties op verschillende wijze beleven, is het eindresultaat voor ieder kind anders. Zo kleurt een kind op zijn eigen manier de wereld. Lees meer over onze pedagogische visie ‘Samen de Wereld Kleuren’.

Opvang onder andere in alle wijken van Capelle aan den IJssel

IJsselkids heeft locaties verspreid over alle wijken van Capelle aan den IJssel,  in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. De meeste locaties zijn kindercentra. Een groot voordeel van onze kindercentra is dat er meerdere opvangsoorten (kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang) onder één dak aangeboden worden. Op een aantal kindercentra zitten wij in hetzelfde gebouw als de basisschool. Wij werken veel samen met de basisscholen.

IJsselkids is onderdeel van de SWKGroep

De achttien organisaties die onderdeel zijn van de SWKGroep zorgen dagelijks dat kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen de juiste handvatten en ervaringen aangereikt krijgen om zich te ontwikkelen. Door actief te zijn in kinderopvang, buurtwerk en zorg verbinden wij mensen en organisaties. Zo ontdekken zij wat hun kracht is en leren zij hoe ze deze kunnen inzetten. Hiermee helpen wij jong en oud om te kunnen functioneren in de wereld van de toekomst.