4 april 2018

Prinses Máxima Centrum

Helaas worden er nog steeds kinderen getroffen door kanker. Zij zijn vanaf mei 2018 in zeer goede handen bij het Prinses Máxima Centrum. Zij zijn volledig gespecialiseerd in kinderoncologie. Maar niet alleen een kind met kanker wordt getroffen. De SWKGroep heeft de afgelopen jaren een financiële bijdrage geleverd aan de inrichting van de broertjes-zusjes (brusjes) opvangruimte in het Prinses Máxima Centrum.

Het heeft invloed op het hele gezin rondom het kind. En niet op de laatste plaats op de broertjes en zusjes. Dit is onder andere mogelijk door de opbrengst van het SWKGroep Goede Doelen Golftoernooi.

We leveren ook inhoudelijke expertise

Naast deze financiële bijdrage leveren wij ook inhoudelijke expertise op het gebied van opvang in het Prinses Máxima Centrum. Zo is meegedacht met de protocollen voor de opvang van de broertjes en zusjes door vrijwilligers. Onze huisvestingsadviseurs hebben hun expertise ingezet voor een goede indeling van de brusjes-ruimte. De specialisten van het Pedagogisch Expertise Centrum van de SWKGroep hebben advies gegeven voor het aanbod in spel en speelgoed. Leveranciers van de SWKGroep is gevraagd hun middelen ter beschikking te stellen.

Trots op deze samenwerking

De SWKGroep levert ook na de opening haar bijdrage voor de brusjes-opvang. Bijvoorbeeld door het trainen van vrijwilligers die de opvang van de broertjes en zusjes verzorgen. We zijn trots op deze samenwerking. Het past bij de passie van de SWKGroep om ieder kind optimale ontwikkelingskansen te geven. Dus ook als je onderdeel bent van een gezin waarvan je broertje of zusje kanke