8 februari 2018

Skypen met War Child-kinderen in Jordanië

skypen-met-war-child-kinderen-in-jordanie

‘Welke vakken leer jij op school? Heb je weleens sneeuw gezien? Wat is jouw grootste droom?”

Zomaar wat vragen die de BSO-kinderen van Kinderopvang IJsselkids stelden tijdens een skypesessie aan ‘War Child’-kinderen in Jordanië.

Stefan, Tristan, Senna en Luuk, van 10 en 11 jaar oud, waren best een beetje zenuwachtig. Kinderen die je niet kent interviewen in de Engelse taal en dan ook nog eens via een beeldscherm. Ze vonden het een bijzondere ervaring. Ook de 50 IJsselkids-kinderen die in de klas van de toekomst bij OBS West meekeken, beleefden een topmiddag. Team War Child You-Tuber Niels Oosthoek begeleidde de skypesessie. Toen alle vragen gesteld waren, gaven zowel de kinderen in Jordanië als de BSO-kinderen nog een kleine show weg. De kinderen in Jordanië lieten een traditionele dans zien en de kinderen van IJsselkids brachten de coolste moves van hun ‘funny dance’ ten tonele. Op het eind hadden de kinderen van IJsselkids nog een verrassing voor hun Jordaanse leeftijdsgenoten. Voor ieder kind is een vriendschapsarmband gemaakt die via War Child naar Jordanië wordt gestuurd.

Bijzondere samenwerking met War Child

De SWKGroep, waar Kinderopvang IJsselkids onderdeel van is, werkt een jaar lang samen met War Child. Het doel? Kinderen vanaf 8 jaar in hun ontwikkeling meegeven dat de wereld groter is dan het veilige Nederland. En ze een beeld geven bij de problemen van leeftijdsgenoten elders in de wereld.